Forebygging starter med fellesskap:
Når barn og unge føler seg inkludert, reduseres risikoen for utenforskap, rusbruk og problematferd. Hvordan kan vi legge til rette for gode fellesskap i skolen, idretten og nærmiljøet? Hvordan kan vi skape et trygt rom for ungdom til å ta egne valg? Og hvordan kan vi senke terskelen for foreldres involvering i forebyggende arbeid?
Innledere på fagdagen:
- Anne Line Bretteville-Jensen, seniorforsker ved FHI, skal snakke om rusbruk og holdninger til rusmidler blant ungdommer.
- Lena Renstrøm Mjåland, psykolog og rådgiver i Agder fylkeskommune, tar opp temaet skadelig innenforskap i russetiden.
- Merete Gimle Labråten, utdanningsleder ved elevtjenesten på Mysen vgs, forklarer hvordan skolen jobber med å tilrettelegge for en mer inkluderende avgangsmarkering.
- Henrikke Bugdø-Aarseth, ombudet for barn og unge i Akershus, Buskerud og Østfold, snakker om mobbing i et fellesskapsperspektiv.
- Adnan Naeem, årets ildsjel i 2024, presenterer hvordan Romsås IL jobber med idretten som felleskapsarena.
- Kirsten Resaland, psykolog, gir konkrete råd om hvordan voksne kan jobbe med sosialt samspill og inkludering.
- Annike Løkås, rektor ved Lusetjern skole, forklarer hvordan skoler kan jobbe med å inkludere foreldre i skolen.
- Camilla Pedelino Ek, prosjektleder i Opp til meg, presenterer Juventes arbeid med ung til ung-metodikk, og hvordan de jobber med å gjøre ungdom trygge på å kunne ta egne valg.
- Thanu Uthram, Sterk&Klar idrett, snakker om et nytt kurs som er utviklet for idrettslag og trenere med fokus på idrettens rolle i forebyggende arbeid.
Fagdagen egner seg for lærere, helsesykepleiere, SLT-koordinatorer, miljøterapeuter og andre som jobber med barn og ungdom og er interesserte i forebyggende arbeid. Deltakelse er gratis og det blir servert lunsj. Det er også mulig å melde seg på digitalt.
Velkommen!