Faen ta stereotypiene

Med Ingrid Olava, Kaja Gunnufsen, Nils Bech og Marie Amdam

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Med Ingrid Olava, Kaja Gunnufsen, Nils Bech og Marie Amdam

Hvordan påvirker den kjønnete musikkjournalistikken hvordan artistene blir oppfattet? Og hvordan uttrykkes kjønn og identitet gjennom tekst og musikk?

På hver sin måte fanger musikerne Ingrid OlavaKaja Gunnufsen, Nils Bech og Marie Amdam tidsånden som artister, og gjennom tekst og uttrykk gjør de opprør mot ulike stereotypier. Ingrid Olava har siden debuten i 2008 vært en av landets fremste artister. For albumet The Guest ble hun i 2010 tildelt spellemannsprisen i kategorien årets kvinnelige artist. Nils Bech beveger seg i et musikalsk landskap mellom pop og avantgarde og har oppnådd internasjonal oppmerksomhet med albumet Echo, som han også ble spellemannsnominert for. Kaja Gunnufsen er en av de siste åras friskeste låtskrivere med sterkt preg av både humor og melankoli i sine tekster. Debuten Faen Kaja fra 2014 og Ikke Tenk På Det har begge blitt nominert til Spellemann. Marie Amdam er låtskriver og vokalist i Bergensbandet Razika, som også har flere spellemannsnominasjoner bak seg. Hun leder kveldens samtale.

Etter samtalen spiller Kaja Gunnufsen og Tim Salvesen plater.

Litteraturhuset Wergeland Arrangementet er gratis med Øyapass. Gratisbilletter legges ut 1.august. https://litteraturhuset.ticketco.no/faen_ta_stereotypiene_med_gabrielle_kaja_gunnufsen_nils_bech_og_marie_amdam Klubbøya https://www.facebook.com/events/322180831551220/?fref=ts

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!