Evangeliet om Lucy

Jamaica Kincaid og Ida Pallin Bostadløkken

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Jamaica Kincaid og Ida Pallin Bostadløkken

«Mariah strakte hånden mot meg, strøk den over kinnet mitt, og sa: ‘For en historie du har.’ Jeg syntes jeg hørt et snev av misunnelse i stemmen hennes, så jeg sa: ‘Ja, bare ta den hvis du vil’.»

Lucy (til norsk ved Åshild Lappegård Lahn) reiser en ung kvinne fra en karibisk øy til en amerikansk storby for å arbeide som au pair hos en velstående familie. Hennes nye hjem byr på kultursjokk i form av klima og byliv, men også i tydelige klasseforskjeller og rasisme. Fastlåst i hierarki og samfunnets kjønnsroller, kjenner Lucy på isolasjon og ensomhet, og må finne ut hvordan hun likevel kan vokse som person og leve et meningsfullt liv.

Jamaica Kincaid er en av vår tids største forfattere av feministisk og postkolonial litteratur. I en håndfull romaner og en novellesamling har hun tematisert blant annet strukturell rasisme, utenforskap og mor-datter forhold med nøktern affekt og skyhøyt refleksjonsnivå. Hun har vokst frem som en favoritt blant både lesere og kritikere, og nevnes stadig oftere som kandidat til nobelprisen i litteratur.

Til samtale med Kincaid kommer journalist og bokhandler Ida Pallin Bostadløkken. Hun har spredt Kincaids forfatterskap med glede og iver, og møter henne til samtale om Lucy, identitet og tilhørighet.

Samtalen vil være på engelsk.

Litteraturhuset Wergeland Events in English Skjønnlitteratur https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/the_gospel_of_lucy_jamaica_kincaid_and_ida_pallin_bostadloekken

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!