Europeiske skjebner

Jenny Erpenbeck og Kaja Schjerven Mollerin

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Jenny Erpenbeck og Kaja Schjerven Mollerin

«Erpenbeck er kvalitetsmessig fullt på høyde med mer berømte kolleger som Michel Houellebecq eller Elena Ferrante eller Karl Ove Knausgård», Morgenbladet

Tyske Jenny Erpenbeck er aktuell på norsk med Alle dagers ende, en roman der hovedpersonen rekker å dø hele fem ganger, først som spedbarn, deretter som ung jente i et Europa mellom to verdenskriger, så som revolusjonær som har falt i unåde i en av Stalins fangeleirer i Sibir, deretter som feiret østtysk forfatter og en siste gang som 91-åring på et pleiehjem i et gjenforent Berlin.

Erpenbeck regnes som en av vår tids ledende tyske forfattere. Originalt, skarpt og med en helt særegen stemme skriver Erpenbeck fram Europas nære historie. De jødiske pogromene i forkant av andre verdenskrig, individenes skjebnevalg i møte med vårt århundres revolusjonære krefter og hvordan ettervirkningen av disse valgene spiller seg ut i dagens Tyskland. Alle dagers ende har blitt hedret med både Hans Fallada-prisen (2014) og Independent Foreign Fiction Prize (2015).

Erpenbeck ble for første gang oversatt til norsk i 2017. Går, gikk, har gått, forteller historien om en pensjonert klassisk-professors engasjement i en gruppe sultestreikende afrikanske immigranters skjebne, også der brennhet historie i en finslipt litterær form. Begge Erpenbecks bøker er oversatt til norsk av Ute Neumann.

På Litteraturhuset snakker Erpenbeck med litteraturkritiker Kaja Schjerven Mollerin.

Arrangementet foregår på engelsk.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/europeiske_skjebner_jenny_erpenbeck_og_kaja_schjerven_mollerin

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!