Europas fortellinger om seg selv

AVLYST

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Hvilke historier forteller Europa om seg selv? Mer spesifikt, hvilke historier forteller vi om vår koloniale fortid i Afrika? Var kolonitida tross alt bra, siden vi bygde jernbaner?

Den nigerianske forfatteren Chimamanda Ngozi Adichie var hovedgjest og var med på å sette sammen programmet til Litteraturhusets afrikanske uke i 2009. Hun er verdenskjent for romanene En halv gul sol og Dyprød hibiskus, som til sammen er oversatt til mer enn tretti språk.

Adichie har vært tilknyttet flere amerikanske universiteter, seinest Harvard. Bøkene hennes har vært nominert til og mottatt en rekke priser over hele verden, og hennes foredrag «The danger of a single story» har prega en hel generasjons forhold til afrikansk kultur og historie.

I anledning Litteraturhusets femårsdag kommer Adichie tilbake til Oslo for å holde en ny forelesning hvor hun undersøker Europas forhold til kolonitiden. Hvordan preger kolonialiseringen av Afrika Europa i dag? Hva lærer barn i Europa om Belgias framferd i Kongo, og hvilke spor etter Europa finner vi på det afrikanske kontinentet i dag? Foredraget holdes på engelsk.

Arrangementet er dessverre avlyst.

Wergeland Litteraturhuset AVLYST

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!