Europa i krig. Ukrainas vanskelige vei til nasjonalstat

Foredrag ved Morten Strand

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Foredrag ved Morten Strand

Russlands invasjon av Ukraina har sjokkert en hel verden. Eksperter deler sine analyser og gjetninger, men for oss ikke-eksperter er det ikke bare enkelt å henge med. Hvorfor hevder Putin at Ukraina hører sammen med Russland? Hva legger han i begrepet «den russiske sivilisasjon»?

Konflikten mellom øst og vest er ikke ny – opp gjennom historien har Ukraina tidvis vært underlagt Polen, Østerrike, Russland og sist Sovjetunionen. Kampen for uavhengighet har vært lang og kronglete. Hvordan kan Ukrainas historie hjelpe oss å forstå dagens situasjon?

Morten Strand har lang fartstid som utenriksjournalist og Russland-korrespondent i Dagbladet, og har utgitt flere bøker om Ukraina og Russland. I dette foredraget gir han oss en innføring i Ukrainas historie, det historiske forholdet til Russland og bakteppet for krigen vi nå er vitne til.

Litteraturhuset Wergeland Gratis inngang. Sikre deg plass med en gratisbillett. https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/europa_i_krig_ukrainas_vanskelige_vei_til_nasjonalstat_foredrag_ved_morten_strand

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!