Etterklang

Snikkikk med Helga Flatland

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Snikkikk med Helga Flatland

Mathilde er lærervikar i Oslo og mister jobben da det blir oppdaget at hun har et forhold til en av elevene sine som er atten år. Oslo er nedstengt, verden snevres inn, og hun begynner å tenke på å flytte ut av byen; drømmer om tradisjoner og ekte verdier – om det autentiske livet som finnes der. Hun leier seg et hus i Telemark. Johs representerer alt Mathilde forestiller seg at finnes i distriktene. Han driver en gård som har vært i familien siden 1600-tallet, underviser han i felespill og påtar seg å lære opp Mathilde. Men man kan ikke lære en slått uten å kunne den medfølgende soga. Slåttesoger er fortellinger som hører til slåttene, og mange av dem handler om kvinners opprør eller ulydighet – og påfølgende ulykkelige skjebne.

Helga Flatland (f. 1984) debuterte som forfatter med Bli hvis du kan. Reis hvis du må. Det er den første boka i en trilogi. For denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris, Ungdommens kritikerpris, Aschehougs debutantstipend, og hun ble nominert til P2-lytternes romanpris. Hun ble tildelt Bokhandlerprisen i 2017 for sin roman En moderne familie. Hun har fått et stort publikum for måten hun beskriver menneskelige prosesser som sorg, tilknytning og oppbrudd på.

Litteraturhuset Berner-kjelleren Snikkikk Gratisbilletter legges ut 18. juli kl. 9.00 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/etterklang_snikkikk_med_helga_flatland

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!