Etter katastrofen

James Noël i samtale med Demian Vitanza

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

James Noël i samtale med Demian Vitanza

Om byens hjerte er knust, så har det ikke sluttet å slå. Knust stein, knust mur, knuste tak, knuste vegger. Byens hjerte er knust. Det er første gang byen erfarer noe så grovt og grusomt, erfarer kvass død, støpt rett i betong.

Haitiske James Noël har skrevet over et dusin diktsamlinger, og er en av Haitis og det fransktalende Karibias mest kjente og anerkjente poeter. Nå er han tilgjengelig på norsk for første gang, med romanen Vakre vidunder (på fransk Belle merveille, til norsk ved Synneve Sundby). Med et sitrende poetisk språk retter den seg i stor grad mot de veldedige organisasjonenes inntog og korrupsjon i Haiti etter jordskjelvet i 2010, og uhellene som fulgte.

Men romanen viser også frem et Haiti som yrer av liv, humor og farger. Med Vakre vidunder bryter Noël med de tradisjonelt bleke fortellingene fra regionens virkelighet. Som det står i romanen: «Når man har overlevd en tragedie, kan man for helvete gjøre livet til et yrke! Alvorlig talt, livet er verdens eldste yrke».

I samtale med Noël er forfatter og dramatiker Demian Vitanza. Han har utgitt flere romaner, blant dem Dette livet eller det neste (2017), hvor borgerkrigen i Syria er et bakteppe for handlingen. De to møtes til samtale om Vakre vidunder og skjønnlitteraturens evne til å skildre politiske katastrofer. Få med deg et stykke underkjent verdenslitteratur, med en forfatter på norgesbesøk for første gang!

Samtalen vil foregå på fransk og norsk, med hjelp av tolk.

Litteraturhuset Berner-kjelleren Forfattersamtale https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/etter_katastrofen_james_nel_i_samtale_med_demian_vitanza Arrangementet må dessverre avlyses grunnet uforutsette omstendigheter. Vi håper å kunne gjennomføre det på et senere tidspunkt. Billettkjøpere blir kontaktet for refusjon.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!