Etter Gaza-krigen

Med Nazmi Al-Jubeh, Hind Khoury og Marte Heian-Engdal

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Etter Israels offensiv på Gaza i 2014 har voldsspiralen i Palestina og Israel vært jevnt stigende. Kan den økende volden sies å være sammenfallende med Benjamin Netanyahus periode som Israels statsminister? Donald Trump har også flagget at USAs Israel-politikk vil endre seg nå som han har tatt over som president. Hvordan vil dette påvirke stabiliteten i landet?

Nazmi Al-Jubeh er førsteamanuensis i historie og arkeologi ved universitetet i Birzeit og tidligere direktør ved det islamske museet på Tempelhøyden, med inngående kunnskap om byens hellige steder. Hind Khoury er utdannet økonom og tidligere Jerusalem-minister for de palestinske selvstyremyndighetene. I dag er hun generalsekretær i Kairos Palestine, en kristen organisasjon som arbeider for å få slutt på Israels okkupasjon. På hvilken måte kan historien hjelpe oss å forstå dagens situasjon, og på hvilken måte er det som skjer i dag noe nytt? Hvordan kan vi forstå den politiske utviklingen vi ser i dag, både i Jerusalem og internasjonalt? Nazmi Al-Jubeh og Hind Khoury møtes til samtale med Marte Heian-Engdal, seniorforsker ved Peace Research Institute Oslo (PRIO).

Engelskspråklige arrangement Med Nazmi Al-Jubeh, Hind Khoury og Marte Heian-Engdal Wergeland Litteraturhuset Saladindagene 2017

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!