En mors datter

Vigdis Hjorth i samtale med Marte Spurkland

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Vigdis Hjorth i samtale med Marte Spurkland

I Vigdis Hjorths nye roman Er mor død kommer en kunster av internasjonalt format, Johanna, tilbake til Norge etter tretti år i utlendighet. Da hun i sin tid forlot landet, skapte det splid og uvennskap i familien. En stor utstilling er nå under oppseiling i hjemlandet, en som skal vise fram hele hennes kunstnerskap. Blant bildene er også de som en gang skapte så sterke reaksjoner hos familien.

Er mor død kretser rundt savn, mulighetene for forsoning, og familierelasjoner i spenn mellom det som var og der man er nå. Moren tar ikke telefonen når Johanna ringer. Og i sine forsøk på å nærme seg, tar Johanna i bruk uventede, utradisjonelle metoder.

Hjorth har i den siste tiden fått omfattende internasjonal oppmerksomhet for romanen Arv og miljø, som blant annet har blitt nominert til den høythengende National Book Award. Som i flere tidligere titler (Hva er det med mor, Tredje person entall og Arv og miljø) undersøker hun i denne romanen smertepunktene i nære relasjoner, mens litteraturen, kunsten og filosofien heldigvis aldri er langt borte.

Hjorth skulle opprinnelig møtt kritiker og journalist i Weekendavisen, Klaus Rothstein, men grunnet koronarestriksjoner vil han i stedet bidra med en kort innledning digitalt. Deretter møter Hjorth forfatter og journalist Marte Spurkland til samtale.

Hjorth er et av de store navnene i den norske bokhøsten. Arrangementet blir et av de første på Litteraturhuset som gjennomføres med publikum siden korona-nedstengingen av Norge i begynnelsen av mars. Ettersom vi følger offentlige myndigheters anbefalinger, blir antall publikummere dessverre sterkt begrenset.

Sikre deg et eksemplar av boka som du kan plukke opp i bokhandelen i forbindelse med arrangementet. Velg «klikk og hent» hos Norli Litteraurhuset (https://www.norli.no/er-mor-dod),

Litteraturhuset Wergeland Billett https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/en_mors_datter_vigdis_hjorth_i_samtale Direkte fra litteraturhuset

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!