En kvinnes alder

Wencke Mühleisen og Geir Gulliksen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT I HOVEDSALEN. HER (https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=154&arrnr=24013) KAN DU KJØPE BILLETTER TIL VIDEOOVERFØRING AV ARRANGEMENTET.

Hva sier det om alderen din at du ikke lenger dagdrømmer om sex, men om opprydning?

Hun er kjønnsforsker, forfatter og tidligere banebrytende performanceartist. All gjeldende fornuft heter Wencke Mühleisens nye bok, med undertittel En brevroman. Det handler om en kvinne på vei inn i alderdommen, gjennom menopausen og ut på den andre siden. Hvordan ser livet ut der? Kroppen, seksualiteten, kjærligheten?

Mühleisens forrige bok, Kanskje det ennå finnes en åpen plass i verden, har i likhet med hennes nye selvbiografiske trekk. Også denne
gangen presenteres minner og tanker knyttet til forfatterens opplevelser fra de ni årene hun tilbrakte i det radikale Friedrichshof-kollektivet. Mühleisens mange år i akademia er også gjenstand for granskning. For underlegges ikke den frie tanken her så trange rammer at forskerens autonomi og selvstendighet reduseres til ingenting? Og under det hele ligger en desperasjon, et ønske om endring og en jakt på mening og meningsfylte relasjoner.

Forfatter og forlegger Geir Gulliksen har også sirklet inn spørsmål knyttet til kjærlighet, seksualitet og kjønn i sine tekster. Forrige gang de to møttes på Litteraturhusets scene, var det Mühleisen som intervjuet ham. Denne gangen er rollene byttet.

Sitatene i denne katalogen er hentet fra Wencke Mühleisens brevroman All gjeldende fornuft.

FOTO: Rolf M. Aagaard. Bearbeidet Gladesigner

Wergeland Litteraturhuset Wencke Mühleisen og Geir Gulliksen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!