En helt ekstraordinær mann

Aleksandar Hemon møter Linn Ullmann

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

«Et forbløffende talent», skrev The New Yorker om Aleksandar Hemon i omtalen av hans kritikerroste og prisvinnende roman Lazarus-prosjektet. Den bosnisk-amerikanske forfatteren beundres av Amy Tan, misunnes av Jonathan Safran Foer og imponerer lesere over hele verden med sine originale og brennaktuelle romaner. «Hemon kan ikke skrive en eneste kjedelig setning», hevdet The New York Times som lot seg begeistre over hans evne til å skildre ondskap og håpløshet med skarp, og ofte beksvart, humor.

Hemons ferietur til Chicago i 1992 ble brått forlenget da hjembyen Sarajevo ble beleiret før datoen på returbilletten. Som strandet gjest lærte han seg engelsk på seks måneder ved å ta strøjobber som sykkelbud, Greenpeace-gransker og samlebåndsandwichkokk. Deretter begynte han å skrive romaner, og i dag underviser han i engelsk litteratur og skriver jevnlig for både The New York Times, Granta og The New Yorker.

Allerede Hemons debutbok Hva er det med Bruno? høstet sensasjonelle anmeldelser og ble en stor internasjonal suksess. Nå er han aktuell for tredje gang på norsk. I romanen Lazarus-prosjektet møter vi forfatteren Vladimir Brik på en marerittaktig reise gjennom Bosnia og Øst-Europa. Han er besatt av å finne sannheten om den jødiske immigranten Lazarus Averbuch som ble skutt i Chicago i 1908 og senere ble mistenkt for å være både anarkist og spion. «Hvitglødende» skrev forfatterkollega Junot Diaz om boken, «når du lukker øynene, så ser du ennå denne romanens styrke, og Hemons kolossale talent.»

Møt Aleksandar Hemon i samtale med den norske forfatteren Linn Ullmann.

Arrangementet foregår på engelsk.

Etter arrangementet kan du henge på Litteraturhusets egen Onsdagskjeller (/nyheter/2010/onsdagskjelleren.html). Her er det egne priser i baren, spill og bøker i hyllene og på musikkanlegget kan du hver uke høre forskjellige forfatteres spillelister. Denne uken er det Tore Renberg som har laget listen "DANCING WITH TEARS IN MY EYES: Vær velkommen til 50 herlige låter fra det uimotståelige åttitallet."

Wergeland Litteraturhuset Aleksandar Hemon møter Linn Ullmann

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!