Elevdemokrati og medborgerskap

Tre skandinaviske skoler har jobbet med utfordringer knyttet til utenforskap. Sammen med elevene våre har vi utviklet ny medborgerskapsdidaktikk.

logo

Send gjerne påmelding til kristin.skare@osloskolen.no. Det er også mulig å møte opp uten forhåndspåmelding.

Konferansen er et resultat av et treårig Erasmus+ støttet prosjekt kalt Involve to Evolve - Skandinavisk medborgerskap.

Tre videregående skoler har sammen prøvd å finne svar på felles utfordringer knyttet til utenforskap og politisk mestringstro.

Målet har vært å utvikle en ny medborgerskapsdidaktikk hvor inkludering og det å finne sin stemme har stått sentralt, og der elevene har en aktiv rolle i utviklingen.

Vi har gjennom hele prosjektet jobbet tett med forskere fra Institutt for lærerutdanning og skoleforskning, UiO, og MF Vitenskapelig høyskole, samt Syddanske Universitet.

Program

10.00 Utdrag fra workshops og didaktiske presentasjoner

10.30 Velkommen v/ Axel Aubert

10.35 Mål, arbeidsmetoder og resultater fra lærer-, elev- og forskerperspektivet:

- Den forandrede lærerrolle i medborgerskapsdidaktikken v/ Jan Aasbjerg Petersen (DK), Gustav Karlsson (SE) og Louise Mørup (NO)

- Å være elev i et utviklingsprosjekt v/ elevdeltakere

- Et forskningsperspektiv på demokratisk medborgerskap og involvering v/ Lise Granlund, og Silje Førland Erdal, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning, UiO, og Binta Jammeh, MF Vitenskapelig høyskole

11.20 - Hvordan skape elevmedvirkning, der alle elevers stemmer blir hørt . Åpen samta-le ledet av Claudia Lenz, MF Vitenskapelig høyskole, med Evy Jøsok, Oslo MET

12.00 Spørsmål fra salen

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Wergeland?

Dette arrangementet finner sted i Wergeland. Wergeland er Litteraturhusets storstue, med amfi og stolrader.

Bilde av Litteraturhusets hovedsal Wergeland

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!