Du og jeg og vi to

Trude Marstein og Selma Lønning Aarø

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Trude Marstein og Selma Lønning Aarø

Barna binder de to voksne sammen for livet, og siden kommer det nye bindinger, nye partnere, og danner et nett av mennesker med ulike tilknytning, forventinger og følelser. I romanen Egne barn tar Trude Marstein leseren med inn i labyrinten, vi kaller familien.

«Hele tiden har jeg hatt den tvilen, om ansvar, og alt det å ha ansvar for, hva som er viktig her i livet. For en selv, for verden, for det enkelte barnet. Å veie alt opp mot hverandre, eller la være. Barna, kjærligheten, kunsten og følelsen av å ikke lykkes helt i noe eller mislykkes litt i alt, eller helt.»

Det er både mørkt og fornøyelig når Marstein viser familien frem og snur og vender på den, pirker i stolthet, begjær og lengsel. Scenen er enkel, men desto mer fortettet; det felleseide torpet skal pusses opp, og det må ekser, barn og bonusbarn være med på. Anja kommer med kjæresten Pål, eksmannen Ivar med samboeren Solveig. De som før var vi, er det ikke lenger vi og hva er de nå?

Trude Marstein har utgitt hun romaner, i tillegg til essays, barnebok, samt oversatt en rekke bøker til norsk. Hennes skarpe og nådeløse beskrivelser av det vanlige livet blir hyllet av kritikere og lesere. For romanen Gjøre godt mottok hun kritikerprisen, og for Så mye hadde jeg fra 2018 ble hun nominert til blant annet Kritikerprisen, Brageprisen, B og P2-lytternes romanpris.

På Litteraturhuset møter hun forfatter Selma Lønning Aarø til en samtale om familiens irrganger og seriemonogamiets virkelighet.

Litteraturhuset Wergeland Litteratur https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/du_og_jeg_og_vi_to_trude_marstein_i_samtale_med_selma_loenning_aaroe

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!