Dødens grammatikk

Sara Stridsberg og Karin Haugen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Sara Stridsberg og Karin Haugen

«Nå kommer jeg til å kvele deg og så kommer du ikke til å kunne si noe mer.»

«Gjør det», sa jeg, «jeg har uansett ikke noe å si.»

I løpet av en sommer blir en kvinnekropp funnet stykkevis, partert, fordelt i kofferter og dumpet ulike steder. Hodet blir aldri funnet, men kvinnens fortelling fortsetter å utfolde seg også etter døden. Hun forteller om den alkoholiserte moren, om lillebroren som druknet, om mannen hun elsket, og om da hun ble drept. Kvinnen, som var så fåmælt da hun levde, forteller historien om sitt liv, sin død og de som er igjen.

Med romaner som Drømmefakultetet, Darling river og Beckomberga. Ode til min familie har Sara Stridsberg etablert seg som en av de store stemmene i nordisk samtidslitteratur. I Kjærlighetens Antarktis, oversatt av Monica Aasprong, møter vi som så ofte hos Stridsberg menneskene i ytterkanten, dem som samfunnet stilltiende aksepterer at faller utenfor og forsvinner. Med en uendelig ømhet for de tragiske skjebnene skildrer hun dem som enten ikke vil eller ikke kan tilpasse seg samfunnets rammer, jakten på den grenseløse friheten og den bemerkelsesverdige plassen døde kvinnekropper har fått i kulturen.

Nå møter hun redaktør i Bokmagasinet, Karin Haugen, til samtale.

Litteraturhuset Wergeland Billett https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/doedens_grammatikk_sara_stridsberg_og_karin_haugen forfattersamtale https://www.facebook.com/events/344882369577571/

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!