Det nye Afghanistan

Tolv år med krig – hva nå?

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

I løpet av 2014 skal den amerikanske operasjonen i Afghanistan fases ut, og det er på tide å gjøre opp status. Har man oppnådd noe som helst etter tolv år med massiv militær tilstedeværelse og tusenvis av døde?

Alt dette kunne vært unngått (http://www.fpress.no/index.php?ID=Bok&ID2=464)heter den nye boka som Anders Sømme Hammer og Carsten Jensen har skrevet sammen fra det krigsherjete landet, og som lanseres denne dagen. Hammer er en av svært få uavhengige journalister som har bodd i Kabul de senere årene. Jensen er en av Skandinavias mest markante forfattere og samfunnsdebattanter og har lenge vært en krass kritiker av invasjonen i Afghanistan. Hvilke tanker gjør de seg om den situasjonen landet nå befinner seg i?

Det var de afghanske kvinnene som skulle reddes da NATO og USA invaderte Afghanistan. Aftenposten-korrespondent og forfatter Kristin Solberg har møtt mange afghanske kvinner og skildrer møtet med noen av de modigste av disse i den kritikerroste boka Livets skole, om doktor Khadija og de andre kvinnene på jordmorskolen i Wardak. Har afghanske kvinner det bedre nå enn før invasjonen?

Robert Mood er generalløytnant og tidligere generalinspektør i den norske hæren, med lang merittliste fra internasjonale militæroperasjoner. Hva tenker han om hva man har fått til, og hva som har gått galt?

På scenen møter disse fire Afghanistan-kjennerne Åshild Eidem, som ble kåret til Årets frilanser i 2013 av Norsk journalistlag og er forfatter av den kritikerroste boka Spillet om Gaza. Litteraturhuset har også arrangement om Afghanistan 19. februar, les mer her (/program/2014/02/fredsnasjonikrig.html).

FOTO : Anders Sømme Hammer

Wergeland Litteraturhuset Tolv år med krig – hva nå?

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!