Det er synd menneskene

Matias Faldbakken i samtale med Finn Skårderud

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Matias Faldbakken i samtale med Finn Skårderud

Den ensomme fostergutten Oskar jobber på bruket til Aud og Olav Blum for kost og losji. En dag finner han et barn i skogen, en utemmet unge, som han tar med seg hjem.

«Ungen stank, men stanken var ikke uren og kvalmende, som fra en boms. Det var en mer spesifikk eim. Stram, kjent. Det luktet nesten hjemmekjært for Oskar, men allikevel fryktelig.»

I Matias Faldbakkens roman Stakkar finnes det både elementer av folkedikting og samtidssatire. Faldbakken trekker veksel på kjente figurer i litteraturen som barn oppvokst blant villdyr. På formfullendt vis mesker Faldbakken seg litterære referanser, samtidig som at han beskriver en djup ensomhet. Han gir seg i kast med å skrive fram karakterer uten forhistorie. Hvordan forholde seg til et barn vi ikke vet noe om?

Matias Faldbakken er billedkunstner og forfatter. Han debuterte under pseudonymet Abo Rasul med første bok i det som skulle bli trilogien Skandinavisk misantropi i 2001. Hans forrige roman Vi er fem fikk strålende kritikker og ble omtalt som en bygderoman utenom det vanlige, der både science fiction-elementer så vel som folkeeventyr og myter kommer til syne.

Psykiater Finn Skårderud er stor fan av Faldbakkens forfatterskap, og møter ham til en samtale om det finurlige innlandet, ensomhet og traumer, omsorg og menneskelighet.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/det_er_synd_paa_menneskene_matias_faldbakken_og_finn_skaarderud

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!