Det er personlig

Saklig søndag med Lisa Esohel Knudsen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saklig søndag med Lisa Esohel Knudsen

Drapet på George Floyd i 2020 gav støtet til en bølge av Black Lives Matter-protester som spredte seg fra USA til store deler av verden, også til Norge. Mediene brakte oss mange vitensbyrd fra nordmenn som opplever hverdagsrasisme, diskriminering og til og med overgrep. I kjølvannet av aksjonsbølgene har flere medier også ytret seg kritisk til formen på en del av protestene, spesielt til det som ofte går under navnet identitetspolitikk.

I sin bok Det er personlig gir Lisa Esohel Knudsen – skribent, samfunnsdebattant og rådgiver i den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk – oss en engasjert innføring i antirasistisk aktivisme. Hun tar et oppgjør med det hun anser som medieskapte myter om autoritære antirasister og en opphausset frykt for kanselleringskultur. Identitetspolitikk kan tvert imot være et nyttig verktøy i kampen mot diskriminering, ifølge Esohel Knudsen.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram Saklig søndag https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/det_er_personlig_saklig_soendag_med_lisa_esohel_knudsen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!