Det ble natt i Caracas

Signe Prøis, Benedicte Bull og Sigrun Slapgard om Karina Sainz Borgos debutroman

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Signe Prøis, Benedicte Bull og Sigrun Slapgard om Karina Sainz Borgos debutroman

Den venezulanske journalisten Karina Sainz Borgo brakdebuterte i vår med romanen Det ble natt i Caracas (oversatt av Kaja Rindal Bakkejord). Her skildres hovedpersonen Adelaide Falcons skjebne i et kriserammet Venezuela der vold og lovløshet setter premissene for hverdagen. Adelaide prøver å komme seg vekk før det er for seint.

Det ble natt i Caracas oppnådde det kunststykket å bli solgt til tjueto land allerede før boka var publisert. Hva tenker så litterater og latinamerikakjennere om denne teksten? Er romanen et sannferdig portrett av situasjonen i Venezuela, slik den beskriver Hugo Chavez-regimets autoritære trekk med undertrykking av egen befolkning. Eller er romanen rasistisk og høyrepopulistisk propaganda i litterær form, fra en amerikanskstøttet opposisjon? Eller er det kanskje først og fremst en roman?

Signe Prøis er en av våre fremste spanskoversettere, og har blant annet gjort Isabel Allende, Rita Indiana og Junot Diaz tilgjengelig på norsk. Benedicte Bull er professor og Latin-Amerika-ekspert tilknyttet Senter for utvikling og miljø. Sigrun Slapgard er journalist og forfatter av bl.a. Eg har sett jaguaren: Latinamerikanske historier. Både Bull og Slapgard intervjuet Sainz Borgo da hun besøkte Norge i september. Nå møter de møter journalist og Latin-Amerika-kjenner tilknyttet OsloMet Ingrid Fadnes til samtale om Venezuela mellom roman og virkelighet, kunst og politikk.

Litteraturhuset Kjelleren Billett kr. 50 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/det_ble_natt_i_caracas_signe_proeis_benedicte_bull_og_sigrun_slapgard_om_karina_sainz_borgos_debutroman

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!