Der ville roser gror. Om Nick Cave

Med Einar Stenseng, Maria Kjos Fonn og Tore Renberg

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Med Einar Stenseng, Maria Kjos Fonn og Tore Renberg

Den australske artisten, forfatteren og komponisten Nick Cave har aldri skygget unna de store temaene. Kjærlighet, håp, fortvilelse, død, sorg, skam og vold gjennomsyrer hans tekstlige univers. Lik en teatralsk prest i et mytisk-gotisk landskap i det sørlige USA, er han besatt av Det gamle testamentet og fortellingene derfra, og på den måten snakker musikken hans et universelt språk. Kanskje gir det delvis svaret på hvordan denne punkeren med det anemiske utseende og den mørke, sjelfulle stemmen har kapret et så stort og vidt spektrum av tilhengere verden over. Om det så er med bandene The Bad Seeds, The Birthday Party eller Grinderman, eller med arbeidet som komponist av filmmusikk, har Cave vært like toneangivende som han har holdt seg dypt original.

Til å snakke om Nick Caves univers og innflytelse, har vi samlet tre forfattere og Cave-fans:

Einar Stenseng er musiker og forfatter. Han debuterte med romanen En riktig stygg bok i 2020, og gjennom musikken hans har han blitt kalt «en slags norsk Nick Cave».

Maria Kjos Fonn oppdaget Nick Cave i 15-årsalderen, og musikeren har vært en følgesvenn gjennom forfatterskapet hennes, der for eksempel «Let Love In» drev frem den kritikerroste romanen Kinderwhore (2018).

Tore Renberg peker på Cave som en av sine første store inspirasjonskilder da han en gang begynte på det som skulle bli et av Norges mest leste forfatterskap. Hans siste bok er Assalamu alaikum (2021).

Samtalen ledes av musikkskribent, debattredaktør og DJ Charlotte Myrbråten.

Arrangementet er gratis for personer med Øya-pass, for å være sikret inngang kan disse reservere gratisbillett fra 1. august. Øya-pass vises da sammen med gratisbillett i døra.

Litteraturhuset Wergeland Gratis inngang med Øya-pass, reserver gratisbillett fra 1. august https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/der_ville_roser_gror_naerlesning_av_nick_cave

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!