Den store detektivdagen

Bli med når Litteraturhuset lager detektivmoro i alle etasjer!

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Bli med når Litteraturhuset lager detektivmoro i alle etasjer!

Kl. 10.30 & kl. 11.30 • SJEHERASAD
Detektivlesestund
Om å følge sporene fram til sin beste venn
Hvordan ser sporene til en bestevenn ut? Forteller Marianne Sundal leser Eric Carles vennskapsklassiker Den lille musa leter etter en venn. Marianne har også med seg den dyktige musikeren Selma Bolstad.
Passer for barn fra to til fire år.

Kl. 11.00 • WERGELAND
Detektivbyrå nr. 2
Møt Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes
Tiril, Oliver og sporhunden Åtto fra Detektivbyrå nr. 2 ordner opp store og små saker i den lille småbyen Elvestad. Forfatter Jørn Lier Horst forteller, og Hans Jørgen Sandnes tegner. Og med seg har de også den helt ferske detektivbyråboka Operasjon Radius!
Passer best for barn fra seks til ti år.

Kl. 11.30 & 12.00 • KVERNELAND
Barnehagekrim
Lesestund Per Jostein Aarsand 
Nye mysterier for Live og Leon, Kråkeslottet barnehages egne detektiver. Barnehagen skal på tur til byen, men hva skjer når Sven Ingvar ikke finner t-banebilletten og det plutselig blir billettkontroll? Og hvor er den irriterende myggen som har sneket seg inn i barnehagen? Hvordan skal Leon og Live greie å fange den? Blir med når vi leser Hvor er myggen? og Hvor er billetten?, to av barnehagekrimbøkene av Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad.
Passer for barn fra tre til seks år.

Kl. 13.00 • AMALIE SKRAM
Mystisk konsert med rockebandet Plopp!
Kan Plopp noen sanger om forstørrelsesglass, kanskje? De kan i hvert fall spille veldig mange gøye låter som det går an å synge til. Og så kan de en sang om en koseklut som er borte, og som man absolutt må lete etter! Med Henning Kemp, Rino Johannessen og Knut Lothe.
Passer for hele familien.

Kl.14.00 • WERGELAND
Filmvisning
Gordon og Paddy. Nøttemysteriet i skogen
En nøttetyv herjer i skogen og rykter om at det kan være den store, skumle reven får de andre dyrene til å skjelve i buksene. Politimester Gordon vet ikke hva han skal gjøre. Han trenger en kjapp og effektiv assistent. Ved en tilfeldighet kommer han over den ensomme, lille musa Paddy som viser seg å være perfekt til jobben! Sammen legger de ut på et vakkert og spennende eventyr for å løse mysteriet og gjenvinne skogens ro.
Passer for hele familien. Tillatt for alle. Varighet cirka en time.

Kl. 14.00 • KJELLEREN
Detektiv-quiz
I Kjelleren på Litteraturhuset er det duket for quiz for små og smarte detektiver, og Tora Øgrim er dagens sprudlende quizmaster. Barn og voksne må samarbeide om å finne svaret på alle spørsmålene og oppgavene, og det er ikke lov å jukse.
Fine premier! Passer best for hele familien.

Kl. 10.00- 15.00 • NEDJMA
Detektivkafé
Barnas egen kafé med tegneaktiviteter.

Velkommen til en spennende dag for hele familien!

Litteraturhuset Hele huset For barn og unge Gratis. Fribilletter blir lagt ut kl. 06.00 samme dag. https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/den_store_detektivdagen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!