Den politiske poeten

Almog Behar og Mustafa Can

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saladindagene 2015 Almog Behar og Mustafa Can

Almog Behar er israelsk poet og aktivist. Med et slektstre av tyske, tyrkiske og arabiske jøder, ligger hans språklige identitet like mye i arabisk som i hebraisk, og som forfatter bruker han begge språk. Men i hans barndoms Israel hadde den dominerende jødiske kulturen verken plass til arabisk språk eller kultur.

Med sine fire utgivelser, to med dikt, en novellesamling og en roman, har Behar skaffet seg en betydelig posisjon i den israelske litterære offentligheten. Og til tross for motstand fra det dominerende hebraiskspråklige litterære miljøet, har han blitt tildelt flere høythengende priser, deriblant Bernsteins poesipris (2010). Både som forfatter og samfunnsdebattant er han en viktig korrigerende stemme med sin bevissthet rundt de sterke båndene som finnes mellom nettopp østjødisk kultur, arabisk språk og islam. Og han tar til orde for å bruke dette slektskapet for å skape forståelse og bygge ned konflikt.

Mustafa Can er svensk-kurdisk forfatter og gjorde braksuksess med debutboka Tett inntil dagene (2006), om moren og hennes kamp for å skaffe seg et fotfeste i sitt nye hjemland. Nå møter han Almog Behar til samtale om flerkultur og israelsk selvforståelse.

Litteraturhuset Wergeland Engelskspråklige arrangement

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!