Den islamske staten

Charles Lister og JM Berger i samtale med Åsne Seierstad

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT I HOVEDSALEN, WERGELAND, MEN VIL BLI OVERFØRT PÅ STORSKJERM I KJELLEREN. OVERFØRINGEN ER GRATIS.

Hvem er IS? Hvor kommer de fra? Og hva er det egentlig de terroriserer verden for å oppnå?

Høsten 2014 begynte multinasjonale militære angrep mot IS, den islamske staten. Et stort terrornettverk av militante islamister hadde vokst fram, og det så fort at kunnskapen om dem er veldig begrenset. Til Litteraturhuset denne kvelden kommer tre av verdens ledende terrorforskere og eksperter på denne raskt voksende fundamentalistiske grupperingen.

J. M. Berger er forsker og forfatter, med ekstremisme som hovedfelt. Hans seneste utgivelse er ISIS. The State of Terror. Charles Lister er tilknyttet ett av de fremste forskningssentrene på Midtøsten, Brookings Doha Center, og er forfatter av The Islamic State. A Brief Introduction.

Fra en nesten utradert irakisk opprørsgruppe til å bli en av verdens største sikkerhetspolitiske trusler: Hva kjennetegner denne bevegelsen? Hvor mye lokal støtte har den egentlig? Og hvordan skal de tvinges til retrett? Lister og Berger møter forfatter og journalist Åsne Seierstad til samtale.

Arrangementet foregår på engelsk. Vi gjør oppmerksom på følgende endringer i programmet: Hassan Hassan har dessverre måttet avlyse sitt besøk til Oslo, mens Hanne Røislien er erstattet av Åsne Seierstad, som moderator.

FOTO: Fra omslaget til Isis. Inside the army of terror, Regan Arts. 2015.

Wergeland Litteraturhuset Charles Lister og JM Berger i samtale med Åsne Seierstad

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!