Den drømmen

Karolina Ramqvist og Åsa Linderborg

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Hun visste at barnet en gang ville bli det fineste hun hadde, og fram til da var det bare flaks at hun var så rolig.

En ung mor i et kaldt hus med den lille jenta Dream på armen. Det snør, og kjøkkenskapene er tomme. Innimellom kommer kjøpere på besøk, betaler for eiendeler, dyre vesker og klær, som ble ervervet den gangen livet så annerledes ut, da man hadde penger.

I sin nye roman Den hvite byen (til norsk ved Inge Ulrik Gundersen) fortsetter den svenske forfatteren Karolina Ramqvist sin fortelling om Karin, som også var hovedperson i hennes forrige roman, Kjæresten, fra 2009. Det er imidlertid en frittstående roman, selv om samme hvite gangstermiljø skildres. I forrige bok vandret Karin fra rom til rom i en luksuriøs villa mens hun ventet på at kjæresten skulle bli ferdig med væpnede ran og innbrudd, så de kunne ta en helg på hotell i utlandet. Nå har valgene hun tok den gangen innhentet henne og datteren. Men hun vet hvordan hun skal fylle våpenmagasinet med patroner.

Karolina Ramqvist fikk årets PO Enquists pris for sitt forfatterskap. Hun er også kjent i svensk offentlighet som feminist fra Fittstim-generasjonen og som journalist og redaktør for tidsskriftet Arena. Nå møter hun Aftonbladets kulturredaktør Åsa Linderborg til samtale om punktet der drøm møter hverdag.

Kjelleren Litteraturhuset Karolina Ramqvist og Åsa Linderborg

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!