Boklansering: Om katolikken og humanisten Lars Roar Langslet

Velkommen til en lun januarkveld og St. Olav forlags lansering av boken "Den andre historien: Katolikken og humanisten Lars Roar Langslet" av Nils Heyerdahl

Icon of a placeWergeland

Icon of an id badge

Arrangert avSt. Olav forlag

Icon of a ticket

Gratis

Bokomslaget

LARS ROAR LANGSLET (1936-2016) var politiker av et uvanlig format - både en reflektert ideolog og en jordnær praktiker. I mange år var han en sentral skikkelse i den verdikonservative fløy i Høyre. I 20 år representerte han sitt parti på Stortinget. Han toppet sin politiske karriere da han i nesten fem år var kulturminister - Norges første.

Heyerdahls bok forteller imidlertid en annen historie, den om Langslet som katolikk, idéhistoriker, kulturjournalist og redaktør, mannen som var levende engasjert i språk, litteratur og kunst, og selv bidro kyndig på disse feltene med tidsskriftartikler, essays og bøker.

Langslet var humanist i ordets opprinnelige betydning: en som vier seg til studiet av mennesket og hva det har skapt i filosofi, litteratur, musikk og billedkunst.

***
NILS HEYERDAHL er født i Oslo i 1941 og er magister i idéhistorie. Han var ansatt i NRK radio, først som kultur- og dokumentarmedarbeider, deretter 20 år som sjef for Radioteatret. Han var preses i Det Norske Akademi for Språk og Litteratur 2011-2021 og er nå medredaktør av tidsskriftet St. Olav.

***
HJERTELIG VELKOMMEN!

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Wergeland?

Dette arrangementet finner sted i Wergeland. Wergeland er Litteraturhusets storstue, med amfi og stolrader.

Bilde av Litteraturhusets hovedsal Wergeland

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!