Den alvorlige amatøren

Møte med Lars Saabye Christensen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Amatøren het Lars Saabye Christensensførste roman fra 1977, der man følger en klønete fyr som snubler seg gjennom livet. Selv har Saabye Christensen hevdet at alle hans bøker kunne båret den tittelen. Gjennom et langt og allsidig forfatterskap er det de som til stadighet mislykkes, Saabye Christensen har holdt seg til, og selv om det ofte er humoren som blir framhevet når tekstene hans beskrives, er alvoret like påtakelig. Hvorfor får ikke figurene hans det til når de strever sånn? Hvorfor blir de alltid stående utenfor fellesskapet?

Saabye Christensens litterære gjennombrudd kom med boka Beatles, skildringen av fire gutters oppvekst på Skillebekk, en generasjonsroman som stadig trykkes i nye opplag. Det store internasjonale gjennombruddet kom imidlertid med romanen Halvbroren, som solgte i over 200 000 eksemplarer og ble hedret med både Brageprisen og Nordisk råds litteraturpris. Nå har Halvbroren blitt TV-serie også.

Lars Saabye Christensen kommer til Litteraturhuset for å snakke med Aslak Sira Myhre om de evige amatørene og om kampen for å bli en av gutta når man ikke engang vet hvor de har blitt av.

Wergeland Litteraturhuset Møte med Lars Saabye Christensen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!