Democracy in Flux

"Democracy in Flux: Trends, Challenges and Inclusive solutions" utforsker demokratiets tilstand.

Banner

Det internasjonale instituttet for demokrati og valghjelp (IDEA) og UNDP Global Policy Centre for Governance (Oslo Governance Centre) har gleden av å invitere deg til arrangementet "Demokrati i endring: Trender, utfordringer og inkluderende løsninger".

Vi bevitner for øyeblikket en bekymringsfull trend av global tilbakegang på demokratiske verdier. Samtidig er vi nå halvveis til 2030, og med manglende fremgangen på 2030-agendaen for bærekraftig utvikling.

To banebrytende rapporter som kaster lys over disse bekymringsfulle trendene og utfordringene ble lansert høsten 2023: den aller første globale rapporten om fregang på SDG16-indikatorer, som viser at fremgangen mot målet om fredelige, rettferdige og inkluderende samfunn er minimal, og International IDEAs globale rapport om demokratiets tilstand for 2023, som viser at demokratiet fortsetter å innskrenkes i alle verdens regioner.

Norges utenriksminister, Espen Barth Eide, vil holde en innledende tale, før vi går grundig inn i funnene fra disse to rapportene, som etterfølges av en ekspertpaneldebatt om potensielle utfordringer og løsninger knyttet til disse trendene.Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Nedjma?

Dette arrangementet finner sted i Nedjma. Nedjma er en mellomstor sal i Litteraturhusets tredje etasje.

Bilde av salen Nedjma i 3. etasje på Litteraturhuset med tomme stolrader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!