Dekameronen

Jon Rognlien om Giovanni Boccaccio

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Jon Rognlien om Giovanni Boccaccio

Sju kvinner og tre menn sitter innestengt i en villa mens en skummel sykdom sprer seg utenfor, og forteller hverandre historier for å få tiden til å gå.

Det kunne ha skjedd i april 2020, men det er rammen for Giovanni Boccaccios novellesamling Dekameronen fra 1353, som foregår under svartedauden. Selv om fortellingene er langt fra nye, framstår de fortsatt friske og naturlige i dag – her er det komikk og erotikk, slående menneskeskildringer og spark til samfunnets adelige og geistlige.

Hva er det med denne klassikeren som gjør at den fortsatt ikke virker utdatert? Og hvorfor er den verdt å plukke opp nå i vår egen karantene-tid? Få en innføring i en av litteraturhistoriens store klassikere fra forfatter, oversetter og kritiker Jon Rognlien.

Litteraturhusets serie om pestlitteratur tar for seg utvalgte litterære verk om pest, isolasjon og unntakstilstand.

Blir du fristet til å høre mer fra Dekameronen? Skuespillerne Charlotte Frogner og Anders Eide leser utvalgte fortellinger fra boka, som slippes som podkast denne uka, en hver dag fra og med onsdag (https://litteraturhuset.no/podkast). I disse dager vil Samlaget også nyutgi en samling av tekstene fra Dekameronen, for dem som vil dykke dypere inn i boka.

Videoen er ikke lenger tilgjengelig.

Litteraturhuset Digitalt Gratis - digitalt Litteraturhuset strømmer

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!