De utsatte kroppene

Valeria Luiselli, Teju Cole og Nadifa Mohamed

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Valeria Luiselli, Teju Cole og Nadifa Mohamed

I essayet Tell me How it Ends: an Essay in Forty Questions, undersøker den meksikanske forfatteren Valeria Luiselli latin-amerikanske barnemigranters skjebner både i og på vei til USA. Luiselli selv er bosatt i USA, og i en akutt flyktningsituasjon meldte hun seg som tolk og fikk førstehåndskjennskap til volden og diskrimineringen som flyktningene utsettes for.

Fotograf, forfatter og performance-kunstner Teju Cole er født i Nigeria, men har levd store deler av livet i New York og USA. Han har flere ganger trukket paralleller mellom bølgene av latin-amerikanske immigranter som kommer til USA og båtflyktningenes skjebne i Middelhavet.

Den britisk-somaliske forfatteren Nadifa Mohamed har i sine romaner undersøkt somaliernes erfaringer med marginalisering og voldelige strukturer innenfor det britiske imperiet. Mohamed er denne kveldens samtaleleder.

Hva er forskjellene og likhetene mellom USA og Europas håndtering av de menneskene man ikke vil ha? Og hvilket språk bruker man om dem? Det handler om Trumps USA, men også om historiens åpne sår: arven fra slave- og kolonitid, samt litterære fellesskap med forfatterkolleger som James Baldwin og Claude McKay.

Samtalen foregår på engelsk.

Det selges kombinert billett som også inkluderer adgang til arrangementet «Black Paper», (https://litteraturhuset.no/arrangement/black-paper/) en performance av Teju Cole som vises kl. 18.00 samme dag.

Lørdag 1. september kl. 15.00 foredrar Nadifa Mohamed om Claude McKay og Harlem-renessansen i 1920-tallets New York (https://litteraturhuset.no/arrangement/claude-mckay-og-harlemrenessansen/).

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/de_utsatte_kroppeneprecarious_bodies sesongåpning Engelskspråklige arrangement I essayet Tell me How it Ends: an Essay in Forty Questions, undersøker den meksikanske forfatteren Valeria Luiselli latin-amerikanske barnemigranters skjebner både i og på vei til USA. Teju Cole er født i Nigeria, men har levd store deler av livet i New York og USA. Han har flere ganger trukket paralleller mellom bølgene av latin-amerikanske immigranter som kommer til USA og båtflyktningenes skjebne i Middelhavet. Samtaleleder i denne samtalen er britisk-somaliske Nadifa Mohamed som i sine romaner har undersøkt somaliernes erfaringer med marginalisering og voldelige strukturer innenfor det britiske imperiet. Arrangementet fant sted 29. august 2018, og samtalen foregår på engelsk.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!