De norske Syria-farerne

Demian Vitanza, Åsne Seierstad og Aage Storm Borchgrevink

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER DESSVERRE UTSOLGT.

Arshan Mubarak Ali, som opprinnelig skulle deltatt i samtalen, har dessverre måttet melde avbud. Samtalen blir derfor mellom Åsne Seierstad, Demian Vitanza og Aage Borchgrevink.

Hvilke skritt fører Tariq fra barneårene i Halden til Syria-fronten som hellig kriger? Hva har gått galt når to søstre fra Kolsås velger å reise til IS-kalifatet i Syria for å skape seg et nytt hjem?

Forfatter og journalist Åsne Seierstad er aktuell med utgivelsen To søstre. Her følger vi de to tenåringene Ayan og Leila som rømmer fra familien i Norge for å gi sitt bidrag til den muslimske verdenskampen. Faren reiser etter, alle krefter settes inn på å få dem med hjem, men det blir ingen
lykkelig slutt.

Forfatter og dramatiker Demian Vitanza ble kjent med en returnert syriafarer da han var skrivelærer i fengsel. Etter det har han vært over hundre timer på besøk for å lytte til den innsatte. I sin tredje roman, Dette livet eller det neste, forteller Vitanza Tariqs historie, basert på den innsattes liv. Vi får høre om hans streben etter å finne sin plass, først i Norge under oppveksten, og senere, som fremmedkriger i Syria.

Arshad Mubarak Ali er skribent og tilknyttet nettstedet minareten.no, og har blant annet har engasjert seg i hvordan man kan forebygge radikalisering av ungdom. Ali har bakgrunn fra AUF og overlevde Utøya-terroren i 2011.

Aage Storm Borchgrevink er kritiker og forfatter og fikk i 2012 Kritikerprisen for sin bok om 22. julitragedien. Nå møtes de fire til samtale om unge nordmenn i ekstrem kamp for Allah.

ILL.: Fra omslaget til Dette livet eller det neste av Demian Vitanza. Bearbeidet Gladesigner

Wergeland Litteraturhuset Demian Vitanza, Åsne Seierstad og Aage Storm Borchgrevink

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!