De moderate folkepartienes fall i Europa

Saklig søndag med Tarjei Skirbekk

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saklig søndag med Tarjei Skirbekk

Om man ser på den politiske utviklingen i Europa de siste tiårene, så er det et klart mønster som avtegner seg: de store og samlende folkepartiene (både til sentrum-høyre og sentrum-venstre) har tapt oppslutning eller rett og slett kollapset. Samtidig har mer ytterliggående og interessebaserte partier vokst.

Idéhistoriker og forfatter Tarjei Skirbekk argumenterer i sin nye bok, De moderate folkepartienes fall i Europa, for at de tradisjonelt brede og moderate partiene selv har bidratt til å legge grunnlaget for sin egen nedgang og polariseringen vi er vitne til. Han advarer mot denne utviklingen, men mener at den ikke er ustanselig. Han mener tvert imot at det både er mulig og nødvendig å gjenreise de moderate partiene, for å sikre politisk og sosial stabilitet i Europa. Men hvordan kan partiene lykkes med dette?

I dag har du muligheten til å høre Skirbekks foredrag om et av vår tids helt sentrale tema.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram Saklig søndag Gratisbilletter grunnet begrenset antall plasser. Det er likevel mulig å komme i døra uten billett, men da er man ikke garantert plass. https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/de_moderate_folkepartienes_fall_i_europa_saklig_soendag_med_tarjei_skirbekk

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!