De meningsløse samtalenes land

Helle Helle og Kjersti A. Skomsvold

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Helle Helle og Kjersti A. Skomsvold

Den danske Kritikerprisen, Per Olov Enquists pris og tre nominasjoner til Nordisk råds litteraturpris, for titlene Nede til hundene, Hvis det er og henne ferske roman de: Helle Helle er selvskreven blant storspillerne i dansk samtidslitteratur.

«De» i hennes siste roman er mor og datter, der datteren er bokas hovedperson – en jente på seksten, akkurat begynt på gymnaset. Verden åpner seg mot nye vennskap, gutter, busspendling, fester som ikke blir noe av, eller blir noe av. Men det viktigste fellesskapet er fremdeles med mor, et skjørt og varmt fellesskap som trues når moren blir alvorlig syk. Oversettelsen er ved Trude Marstein.

Minimalisme og et enkelt språk har alltid kjennetegnet Helles stil. Når menneskene kjemper for å feste grepet om tilværelsen, er det uten følge av språklig dramatikk eller overdrevne fakter. Store, livsrystende hendelser kolliderer med samtaler om ingenting, detaljer og observasjoner som ikke skal noe spesielt sted. Og som alltid er absurditeten og humoren subtilt til stede.

Helle Helle hevder selv at hun hadde en ambisjon om at alle samtaler i romanen skulle være nettopp fullstendig meningsløse. Hva er det i disse samtalene som har en slik appell? Blant dem som setter Helles forfatterskap høyt, er forfatter Kjersti A. Skomsvold. Nå møtes de to til samtale.

Litteraturhuset Wergeland Billett https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/de_meningsloese_samtalenes_land

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!