De gudløses Gud

Dag Solstad og Tom Egil Hverven i samtale med Even Teistung

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Dag Solstad og Tom Egil Hverven i samtale med Even Teistung

Det er merkelig at ikke flere folk ser at mange av bøkene til Dag Solstad kort og godt handler om Gud. Det har forfatteren selv uttalt til avisa Vårt Land. For mange lesere er det nok ikke det første man forbinder med Solstad, men ved nærmere ettersyn dukker både Gud og religion opp i mange av bøkene hans. I den selvbiografiske romanen 16.07.41 ser jeg-fortelleren sin døde far på en flytur over skydekket, og i Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen figurerer både St. Peter og Perleporten.
Hvordan behandler Solstad gudsbegrepet og troen i sitt forfatterskap? Og hva mener han med «romanens uoppløselige element»?

En av dem som har lest Solstads bøker med blikk for troen, er kritiker og forfatter Tom Egil Hverven. I essaysamlingen Å lese etter troen undersøker han hvordan samtidsforfattere som Solstad, Karl Ove Knausgård og Jon Fosse skriver om tro og virkelighet.

Dag Solstad er en av vår tids mest markante forfatterstemmer. Siden debuten Spiraler i 1965 har han gitt ut nærmere 40 romaner, novellesamlinger, artikkelsamlinger og reportasjebøker, deriblant den ikoniske trilogien om Bjørn Hansen og de selvbiografiske romanene 16.07.41 og Det uoppløselige episke element i Telemark i perioden 1591-1896.

Tom Egil Hverven er en av våre fremste litteraturkritikere, og forfatter av flere kritikerroste bøker om kunst og litteratur.

Nå møter de to kritiker Even Teistung til en samtale om tro og motstand, gudsbegrep og litteraturens evne til å utforske de ytterste spørsmål.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/de_gudloeses_gud

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!