De gode overløperne

Med Nir Baram og Cecilie Hellestveit

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Reklamemannen Thomas Heiselberg er i Berlin når Hitler kommer til makten. Han samarbeider med de nye makthaverne, for det er der det er penger å hente. I Sovjetunionen prøver Aleksandra Weisberg å redde brødrene sine ved å samarbeide med dem som foreldrene hennes gjorde alt for å bekjempe. To overløpere, som snart konfronteres med egne valg og egen moral.

Nir Baramsroman Gode mennesker handler om små mennesker i store systemer og om viljen til å overleve. Boken lå flere uker på bestselgerlistene i forfatterens hjemland Israel, og ble også nominert til Israels mest prestisjefylte litteraturpris, Sapir-prisen.

«Only someone who is well versed in pre-war Russian and German literature could orchestrate such a novel», skrev man om boka i den israelske avisa Haaretz. Og det er mange tekster som klinger med i lesningen av Gode mennesker. I den tyske avisen Frankfurter Allgemeine har man til og med hevdet et slektskap mellom Baram og den polyfone Dostojevskij. Nå oversettes boken til norsk. Cecilie Hellestveit (ILPI/UiO) er jurist og samfunnsviter, og ekspert på krig og folkerett. Hun snakker med Nir Baram om moralsk forfall, forbrytelse og straff i nye rammer. Arrangementet foregår på engelsk.

(Dette arrangementet er ikke gratis, slik det står i det trykte programmet.)

Amalie Skram Litteraturhuset Med Nir Baram og Cecilie Hellestveit

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!