Super Tuesday recap: Amerikansk politikk akkurat

Christina Pletten og Hilde Restad i samtale med Eirik Bergesen om hva som skjer i amerikansk politikk rett etter Super Tuesday

Icon of a placeSkram

Icon of a ticket

Gratis

Banner

Arrangementet er gratis, åpent for alle og det er førstemann til mølla prinsippet som gjelder

Dagen etter Super Tuesday inviterer vi noen av landets fremste eksperter på amerikansk politikk for å utforske hva som skjer akkurat nå i USA og hvordan veien videre ser ut?

Christina Pletten er en av landets mest ledende journalister. Hun er kommentator i Aftenposten og tidligere utenriksmedarbeider/USA-korrespondent i samme avis. Hun leder den populære podcasten “Aftenpodden USA “ hvor hun sammen med korrespondent Kjetil Hanssen diskuterer de mest interessante sakene fra USA, og deltar også i podcasten “Forklart“. Hun har tidligere arbeidet i Bergens Tidende i perioden 2001-2015, har Master i Journalism fra New York University og har dekket flere presidentvalg.

Hilde Restad er Fulbright Alumni og førsteamanuensis ved freds- og konfliktstudier ved Oslo Nye Høyskole. Tidligere har hun arbeidet ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) i to år. Hun har sin akademiske ekspertise på USA, herunder amerikansk utenrikspolitikk og det amerikanske politiske systemet. Hun publiserer hyppig, og ga i 2022 ut boken "Det amerikanske paradokset“ (Cappelen Damm).

Eirik Bergesen er politisk kommentator, programleder og tidligere diplomat. Han er medprogramleder for “Norske Tilstander“ på TV 2, og har tidligere vært med å lede “Trumps Verden“ og “Exit Trump“ på TV2. Han har også vært ekspertkommentator på TV2 under de siste norske og amerikanske valgene. Eirik Bergesen er også aktuell med podcasten “Det store bildet“, sammen med Sofie Høgestøl. I 2020 utga han boka “Fakta om makta”.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!