Cusks metode

Rachel Cusk og Maria Horvei

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Rachel Cusk er en av Europas fremste forfattere og en kritikeryndling. Følelsen av utenforskap i egen familie og kjærlighetsrelasjoner er tema i flere av hennes essays og romaner. Tidligere har hun provosert ved å skrive utleverende om egen skilsmisse og de ubehagelige kompromissene hun har måttet inngå i rollen som mor, i memoarene A Life’s Work og Aftermath. Sistnevnte kommer nå på norsk for første gang med tittelen Etterspill, også denne gang er Agnete Øye oversetter.

Etter at hun hadde skrevet memoarene, kunngjorde Cusk at hun var ferdig med selvbiografien som sjanger og hadde «lost all interest in having a self». I nesten tre år sluttet hun å skrive. Så begynte hun arbeidet med den banebrytende Omriss-trilogien, som av mange sees som en vending i forfatterskapet og som en revolusjon av romanformen. Romanene Omriss, Transitt og Kudos er bygd opp rundt betraktninger gjenfortalt av hovedpersonen, forfatteren Faye, og har blitt Cusks internasjonale gjennombrudd.

Hva tenker Cusk om fortellingenes muligheter og hva det innebærer å fortelle sin egen eller andres historie? Hva anser hun som grensene for sitt eget forfatterskap, sine viktigste inspirasjonskilder og hvordan vil hun beskrive sin egen litterære metode? Hør henne i samtale med kritiker Maria Horvei på Litteraturhuset denne mandagen.

https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/cusks_metode_moete_med_rachel_cusk/kQQgtMexbg Rachel Cusk og Maria Horvei Litteraturhuset Wergeland Andre arrangører Engelskspråklige arrangement Litteraturhuset følger løpende Folkehelseinstituttets anbefalinger for å unngå spredning av covid-19-viruset (korona). Vi har derfor valgt å avlyse arrangementet.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!