Cross Cultural Kids - Forfattermøte med Lill Salole

For videregående skoler

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Skolebesøk vår 2023 For videregående skoler

I 2020 ga poet og forfatter Lill Salole ut boken Cross Cultural Kids om flerkulturell oppvekst, med utgangspunkt i erfaringer hun deler med mange ungdommer:

«Har du flyttet mellom land? Har du, foreldrene eller besteforeldrene dine innvandret eller flyktet fra andre steder? Kanskje har du røtter hos et urfolk eller en nasjonal minoritet? Kan hende er du adoptert fra et annet land? Kanskje har dine foreldre forskjellig landbakgrunn og nasjonalitet?​ En barndom med tilknytning til flere kulturer kan skape forvirring om identitet, gi usikkerhet og mange spørsmål. Hvem er du? Hvor hører du til? Hvor er de som likner på deg? Hvorfor er andre så opptatt av hvor du egentlig kommer fra?»

Flytteerfaringer og påvirkning fra flere kulturer og samfunn gir oss viktig kunnskap som etterlyses og behøves både i Norge og globalt. Nå inviterer Litteraturhuset videregående skoler i Oslo og Viken til å møte Salole i et personlig og inspirerende forfattermøte om identitet og tilhørighet.

Når besøket nærmer seg får påmeldte skoler tilsendt spørsmål og oppgaver som det kan være fint å diskutere i klassen før forestillingen.

Det blir to forestillinger tirsdag 21. mars og onsdag 22. mars kl. 09:30 og 10.45
Varighet cirka 45 minutter.

Gratis for påmeldte skoleklasser.

For påmelding: Fyll inn påmeldingsskjema her (https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=GOxLLiyHW0uvpkuHtjgCfz3A3FjZGapApb-WduLGlfJUNjNFWkIwTDA5QUo4OVYzNzJHOEdIR0JSUiQlQCN0PWcu&lang=nb&wdLOR=c37AA7B25-2F12-4501-9174-DA5952500A60)
For mer informasjon eller spørsmål, send gjerne en mail til skole@litteraturhuset.no

Skolebesøkene er støttet av Sparebankstiftelsen.

Litteraturhuset Wergeland Gratis for påmeldte skoleklasser. Påmeldingslenke i infotekst. Skolebesøk Program for barn og unge

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!