Cats vs. Dogs

Forfatterne tar debatten: Hva er best av katt og hund?

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Forfatterne tar debatten: Hva er best av katt og hund?

Ernest Hemingway og katten Snow White, eller Virginia Woolf og hunden Pinka – som til og med fikk sin egen selvbiografi; Forfattere og deres firbeinte venner har en lang historie. Men er det trofaste bikkjer eller troløse katter som gjelder? Denne kvelden møtes et panel av forfattere og eksperter for å komme til bunns i et av menneskehetens store spørsmål: Hva er best av katt og hund?

To lag av henholdsvis hunde- og katteelskende forfattere vil komme med sine vitnesbyrd, og basert på disse vil publikum fatte den endelige avgjørelsen. Kvelden ledes av skuespiller Mattis Herman Nyquist, som i kraft av verken å like katter eller hunder er fullkomment nøytral.

På kattelaget: Dag Solstad (med katten Lola), Eirik Newth (med kattene Ada og Linus), Amalie Kasin Lerstang (med katten Skram) og Bernhard Ellefsen (med katten Inga)

På hundelaget: Ingvild Lothe (med hunden Bamse), Kjersti A. Skomsvold (med hunden Beckett), Helge O. Svela (med hunden Whisky) og Bjørn Gabrielsen (med hunden Pastor (RIP)). Linn Ullmann gjør det hun kan for å komplisere situasjonen ved å foretrekke kattelaget til tross for at hun er hundeeier.
Overhengende fare for dyrehår i salen.

Arrangementet er laget etter en idé fra The New Yorker-festivalen, som hadde en tilsvarende debatt i 2014.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/cats_vs_dogs_forfatterne_tar_debatten_hva_er_best_av_katt_og_hund sesongåpning

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!