Camille Paglia

Kunst, pop og skjønnhetens makt

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Informasjon om inngang på arrangementene
Programmet med Camille Paglia den 8. mars er gratis og åpent for alle og det er ikke mulig med forhåndsreservasjon. Møt opp tidlig for å sikre deg plass. Dørene åpner kl. 17.30. Arrangementene vil være i Wergeland, vårt største lokale, og samtalene blir direkteoverført på stort lerret til tre andre rom på huset. Tidligere erfaringer gjør at vi håper og tror at alle som ønsker skal få mulighet til å se og høre arrangementene.

Opplegget for kvelden er todelt: Starttidspunktet er kl. 18.00. Merk: ved stor pågang kan man ikke regne med å få plass dersom man ankommer til andre del kl. 19.30.

Velkommen til Litteraturhuset på kvinnedagen!

PROGRAM
Kl. 18.00: Skjønnhetes makt
Boklansering med Camille Paglia og Birigtte Huitfeldt Midttun
Den amerikanske kunstteoretikeren, «amasone-feministen», forfatteren og kulturprovokatøren Camille Paglia (f. 1947) samtaler med Birgitte Huitfeldt Midttun om sin stormfulle amerikanske karriere og om å være «en italiener i Amerika».

Paglia debuterte som forfatter i 1990 med bestselgeren Sexual Personae. Art and Decadence from Nefertiti to Emily Dickinson, av amerikanske kritikere utropt til «et mesterverk» og «den ondeste bok noensinne». Paglia har siden utgitt fem bøker; den siste utkom høsten 2012, Glittering Images. A Journey Through Art from Egypt To Star Wars. Birgitte Huitfeldt Midttun (f. 1959) er sakprosaforfatter og har utgitt bøkene Kvinnereisen – møter med feminismens tenkere (2008) og Vi er tiden – møter med kvinner i skandinavisk litteratur (2011). Nå lanserer Midttun boka Skjønnhetens makt, der hun intervjuer Camille Paglia.

Kl. 19.30: Camille Paglia om kunst og pop
Med Hege Duckert, Torgny Amdam og Karin Haugen
«Leaving sex to the feminists is like letting your dog vacation at the taxidermist.»Professoren og samfunnsdebattanten Camille Paglia har i over tjue år utfordret, fascinert og forferdet både akademikerkolleger, kvinnebevegelsen og allmennheten med sine skarpe og til tider kontroversielle betraktninger om kvinner og menn, sex og kunst. Paglia har et eget blikk på det kvinnelige i kulturhistorie og populærkultur, og denne kvelden samler Litteraturhuset et panel som vil samtale med Paglia om kulturelle ikoner, kjønn og samfunn. Med blant andre NRKs kulturredaktør Hege Duckert, medieviter og musiker Torgny Amdam og Klassekampens Bokmagasinredaktør Karin Haugen.

Arrangementene er støttet av USAs ambassade og foregår på engelsk.

Wergeland Litteraturhuset Kunst, pop og skjønnhetens makt

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!