Byens spor

Søren Ulrik Thomsen og Kjersti Bjørkmo

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Søren Ulrik Thomsen og Kjersti Bjørkmo

«Det jeg først og fremst forbinder med Store Kongensgade 23, er den susende følelsen av at nå begynner
fremtiden»

Søren Ulrik Thomsen er en av dansk poesis ubestridte nestorer. Siden brakdebuten City slang i 1981 har han tematisert storbyen, det moderne mennesket, og kunstens rolle i en post-ideologisk tid. Han har vunnet en lang rekke utmerkelser og vært medlem av Det Danske Akademi siden 1995, og hylles av norske forfattere som Jon Fosse, Vigdis Hjorth og Niels Fredrik Dahl.

I essayet Store Kongensgade 23, nå ute i Hilde Rød-Larsens oversettelse, trekker Thomsen opp linjene i forfatterskapet og i livet. 16 år gammel flyttet han fra halvøya Stevns på Skjelland til Store Kongensgade i København, et skifte som ble grunnleggende for skrivingen hans. Den litterære memoaren utforsker oppveksten med en psykisk syk mor og et sviktende behandlingstilbud, lysten til å skrive og hvor den kommer fra, og frykten for sykdom og alderdom. Og selvfølgelig: kjærligheten til storbyen og året i Store Kongensgate som forandret alt.

En av Thomsens mange norske tilhengere er poeten Kjersti Bjørkmo, som stadig vender tilbake til diktene hans til inspirasjon. Nå møtes de til samtale om poesi og poetikk, psykiatri og et liv i skrift.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/byens_spor_soeren_ulrik_thomsen_og_kjersti_bjoerkmo Forfattersamtale

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!