Byen og blikket

Teju Cole og Karin Haugen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Det handler mer om å observere enn å fortelle. Nigeriansk-amerikanske Teju Cole er forfatter og fotograf og har fokus på de helt små hendelsene.

Med debutromanen Open City som kom i 2011, ble Cole en litterær yndling over hele verden og mottok et vell av priser. Åpen by er den norske tittelen på boka, oversatt av Anne-Cathrine Wollebæk. Romanen følger hovedpersonen Julius gjennom New Yorks gater, en ung nigeriansk-tysk psykiater som tilbringer kveldene med å traske rundt mens han funderer over egen identitet, kunst og historie.

Det refereres til afrikanske myter, klassiske komponister og middelalderfilosofi, og Cole kan på noen måter sies å framstå som en gammel sjel. Han henger imidlertid med også i sin samtid: Blant annet har hans teksteksperimenter på Twitter fått stor oppmerksomhet i amerikansk litterær offentlighet.

Nylig ble også hans nigerianske debutbok, Every Day Is For The Thief, gjenutgitt i USA. Kombinasjonen av bilder og tekst i hans portrettering av den nigerianske storbyen Lagos har fått kritikerne til å trekke paralleller til W. G. Sebald.

På Litteraturhuset møter Cole Klassekampens Karin Haugen til samtale. Arrangementet foregår på engelsk.

FOTO: Teju Cole, portrett tatt av forfatteren selv. Omslag av Åpen by, Gyldendal 2015. Bearbeidet Gladesigner

Wergeland Litteraturhuset Teju Cole og Karin Haugen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!