Byen, fremtiden og litteraturen: Urban litteratur og kinesisk science fiction

Intervjuer med Han Song, Mian Mian, Murong Xuecun og Xu Zechen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

De sosiale endringene i det moderne Kina gjenspeiles også i litteraturen, og såkalt urban litteratur har de siste årene fått stort gjennomslag. Vi møter fire unge forfattere, fra forskjellige byer i Kina, som på ulike vis skildrer den moderne kinesiske storbyen. Møt de fire forfatterne i samtaler med redaktør for «Bokmagasinet» i Klassekampen, Karin Haugen

Språk: Kinesisk/norsk

Mian Mian 棉棉 (1970) har gitt ut en rekke novellesamlinger og romaner som ofte befolkes av sangere, kunstnere, prostituerte og samfunnets utskudd. To av hennes romaner, Candy og Panda Sex, er oversatt til engelsk.

Han Song 韩松 er en av Kinas mest kjente og profilerte science fiction-forfattere. Hans realistiske fremtidsskildringer som kommenterer den kinesiske hverdagen har vunnet en rekke litterære priser både hjemme og internasjonalt.

Xu Zechen 徐则臣 (1978) anses som en av de unge, litterære stjernene i Kina. Han er redaktør for det anerkjente tidsskriftet People’s Literature i tillegg til å ha gitt ut tre romaner om unge menneskers hverdag i storbyen.

Murong Xuecun 慕容 雪村 (1974) publiserte sin debutroman Chengdu, Leave me alone på internett hvor ble svært populær blant lesere. Boken ble senere gitt ut på engelsk og nominert til Man Asian Literary Prize.

Wergeland Litteraturhuset Intervjuer med Han Song, Mian Mian, Murong Xuecun og Xu Zechen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!