Bowie i Berlin

Nachspielforedrag med Torgrim Eggen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

David Bowies tre år i Berlin på slutten av 70-tallet står for mange som høydepunktet i en gnistrende kreativ og produktiv karriere. Oppholdet resulterte i platene Low, Heroes og Lodger, og den såkalte Berlin-trilogien staket ut en kurs for både fremtidens rock og for byen Berlin som kunstnerisk hub. I år gjorde Bowie brakcomeback med albumet The Next Day hvor han på coveret hedrer nettopp Heroes og minnes KaDeWe og murens fall i singelen «Where are we now?».

Torgrim Eggens Bowie-lidenskap runder snart tretti år, og i hans nye kultur- og idéhistoriebok om Berlin får popikonets år i verdensbyen bred omtale. Når han kommer til Litteraturhuset denne kvelden, går Eggen tett på prosessen som førte frem til låtene og soundet i det han selv betegner som et elektronisk Sehnsucht-foredrag.


Ny serie: Nachspielforedrag (/nyheter/2013/nachspielforedrag.html)
Bli med når Litteraturhuset én fredag i måneden arrangerer nachspiel i ekte vorspieltid (klokken 21.00). Vi gjenskaper den entusiastiske nachspielstemningen og lar en forfatter uavbrutt og i fortrolighet fortelle om en musiker eller artist som han eller hun har et spesielt lidenskapelig forhold til. Dette kvartalet forteller Torgrim Eggen om David Bowie og Ragnar Hovland om Nico. Senere blir det også foredrag om The Clash ved Frode Grytten, og Harald Rosenløw-Eeg forteller om Depeche Mode én uke før de har konsert i Oslo.

Wergeland Litteraturhuset Nachspielforedrag med Torgrim Eggen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!