Boklansering: Urbant landbruk i det offentlige rom

Velkommen til presentasjon av antologien Urban Agriculture in Public Space. Planning and Designing for Human Flourishing in Northern European Cities and Beyond.

Bokomslag

Publikasjonen skal snart utgis med Springer og vil være tilgjengelig for gratis nedlasting (Open Access).

Boken er basert på resultatene fra et NMBU basert forskningsprosjekt "Cultivating Public Space: Urban agriculture as a basis for human flourishing and sustainability transition in Norwegian cities" som undersøkte det transformative potensialet til urbant landbruk for å øke menneskelig velvære og aktivere det offentlige liv (2017 - 2022, Byforsk program, Forskningsrådet).

Prosjektets tverrfaglige perspektiver reflektert i denne boken spenner fra byplanlegging til design, fra folkehelse til agroøkologi, og fra samfunnsgeografi til filosofi.

Ved å inkludere et mangfold av stemmer og kulturelle perspektiver ønsket vi å gjøre denne boken engasjerende og relevant for et internasjonalt publikum av forskere, beslutningstakere, bydesignere, planleggere, lærere, samfunnsaktivister, innbyggere og brukere av det offentlige rom av bærekraftig, kompakt byen i dag og fremtiden.

Arrangementet gjennomføres på engelsk. Det vil inneholde presentasjoner fra redaktørene og noen av forfatterne, og en diskusjon. Et mer detaljert program kommer snart.

12.30 - 13.00 Snacks og kaffe

13.00 - 14.30 Bokpresentasjon del 1

14.30 - 15.00 Kaffe, uformell diskusjon

15.00 - 16.30 Bokpresentasjon del 2

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!