Boklansering: Oljeboka

Velkommen til lansering av «Oljeboka: Slik gjør norsk olje og gass verden til et bedre sted».

Icon of a placeSkram

Icon of an id badge

Arrangert avØystein Sjølie

Icon of a ticket

Gratis

Bilde av bokomslag

Filosof og Civita-rådgiver Lars Kolbeinstveit bokbader høgskolelektor og forfatter Øystein Sjølie, som har skrevet Oljeboka: Slik gjør norsk olje og gass verden til et bedre sted.

Boken dokumenterer at selv om klimaendringene er menneskeskapte og problematiske, blir problemene systematisk kraftig overdrevet, både av pressen og det politiske systemet.

Boken beskriver også hvor viktig tilgang på mye og billig energi har vært og fremdeles er for menneskelig velferd. Tilgang på kull var avgjørende for at den første industrielle revolusjon skjedde i England, mens tilgang på olje spilte en like stor rolle under den andre industrielle revolusjon i USA. De siste tiårene har stadig flere land opplevd stor økonomisk fremgang med lavere barnedødelighet, bedre boliger og også bedre miljø. Denne økonomiske veksten henger alltid sammen med økt bruk av energi, ikke minst olje.

Olje er en fantastisk energikilde, som er enkel å lagre, flytte og bruke. Salg av olje og gass har bidratt til å gjøre Norge til et trygt og velstående land, men kundenes tilgang til oljen og gassen er minst like viktig for deres trygghet og velstand.

Boken drøfter også hvilke tiltak for å begrense klimagassutslippene som er fornuftige, og hvilke tiltak som ikke er fornuftige. Spesielt drøfter den forslaget om å begrense norsk utvinning av olje og gass.

Etter samtalen mellom Kolbeinstveit og Sjølie åpnes for kommentarer og spørsmål fra salen.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!