Boklansering: NATO and the Russian War in Ukraine

Velkommen til lanseringen av boken NATO and the Russian War in Ukraine: Strategic Integration and Military Interoperability

Jens stolteberg og Zelensky

  • Hva er effektene av Ukraina-krigen på NATO?
  • Hvorfor valgte Finland og Sverige NATO-medlemskap?
  • Vil Tyskland ta en ledende militærstrategisk rolle i Europa?
  • Hvordan understøtter Vesten Ukraina?

Denne antologien er den første analysen av effekter av Ukraina-krigen på integrasjon i alliansen – bokens hovedtema. Hypotesen er at slike allianser øker i betydning, men at det nettopp er alliansemedlemskapet som muliggjør dem. Drivere for slik integrasjon er ønske om både større effekt og mer effektivitet, men uten felles strategiske interesser ‒ avskrekking av Russland ‒ er det begrenset vilje til å ta store skritt.

Boken samler nordiske, europeiske og amerikanske eksperter som ser på og analyserer effekter av krigen. Utgivelsen er støttet av Forsvarsdepartementets FoU-midler.

Janne Haaland Matlary og Robert Johnson (red.) NATO and the Russian War in Ukraine: Strategic Integration and Military Interoperability (London: Hurst, 2024).

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!