Boklansering: Jeg kan ikke se mor noe sted

Tiden Norsk Forlag inviterer til lansering av Miriam Stendal Boulos' nye roman «Jeg kan ikke se mor noe sted».

Icon of a placeNedjma

Icon of a ticket

Gratis

Banner

En ettermiddag for over førti år siden står en jente i snøen og venter på mor. Nå venter hun ikke lenger, hun rydder i morens dødsbo. I brev, fotografier og gjenstander oppstår en historie om å vente på mor, støtte mor, være med mor, i alt.

Slik føres hun ut på en erkjennelsesreise gjennom skrift, minner og tolkning, men også et forsoningstokt der hun forsøker å forstå foreldrenes egen historie. Når hun kryssleser de tre dagbøkene hun skrev som ung, ser hun hvordan skriften kunne legge et slør over alt skremmende: ikke minst da hun tretten år gammel forelsket seg i en av morens pasienter.

«Jeg kan ikke se mor noe sted» er en gripende roman om desperasjon og lengsel, om minnets skjørhet og evne til å gjenskape seg selv. Det er også en roman om språket: hvordan det kan skjule og dekke over, men også reparere, sette sammen, skape noe nytt.

Miriam Stendal Boulos (f. 1968) er litteraturviter og forlegger i Stendal forlag. Hun tok i 1996 doktorgraden i fransk litteratur med en avhandling om J.M.G. Le Clézios forfatterskap, og har siden utgitt bøker om fransk og norsk litteratur. I 2020 romandebuterte hun med den kritikerroste «Silkehjelm».

Det blir bokbad, opplesning og boksalg.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Nedjma?

Dette arrangementet finner sted i Nedjma. Nedjma er en mellomstor sal i Litteraturhusets tredje etasje.

Bilde av salen Nedjma i 3. etasje på Litteraturhuset med tomme stolrader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!