Boklansering: Fitte og diesel - I skyggen av russebussene

Journalist Ivar Brandvol har avdekket en rekke kritikkverdige forhold ved russebransjen. Resultatet er boka "Fitte og diesel. Russens egne historier om det hemmelige livet på bussene". I samtale med Marte Spurkland tar han deg med inn i russens innerste sirkler.

Icon of a placeSkram

Icon of a ticket

Gratis

Ødelagt russebukse

Hvem er mennene i skyggen av russefesten, som står der år etter år? Som definerer elevenes feiring og tjener mer penger jo tidligere festen starter?

Under full anonymitet deler ungdommer hittil ukjente detaljer om russetiden som er forsøkt stanset med penger, trusler og taushetskontrakter.

Det handler om grov vold, utestengelse og en #metoo ingen voksne har hørt om. De hemmelige kravene som stilles til medlemmene på Norges 300 russebusser er nådeløse.I skyggen står de voksne bakmennene som bestemmer.

Metodene de bruker er oppsiktsvekkende.Journalist Ivar Brandvol har avdekket en rekke kritikkverdige forhold ved russebransjen. Resultatet er boka "Fitte og diesel. Russens egne historier om det hemmelige livet på bussene".

I samtale med Marte Spurkland tar han deg med inn i russens innerste sirkler. Til en verden få vil fortelle ærlig om etter at russetiden er over. Som kommende russ og foreldre bør vite om.

Ivar Brandvol er VG-journalist og motorentusiast. Interessen for russebransjen våknet da han ble kjent med den hyppigste årsaken til motorstopp på millionbussene: Tett dieselfilter. Hvis bedriftene lurer seg unna banalt vedlikehold, hva annet kunne være galt? "Fitte og diesel" er hans debut som forfatter.

Marte Spurkland er redaktør for H magasin og forfatter. Hun har skrevet bøkene "Klassen", "Pappas runer" og "Ut av krisen".

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Det vil også bli mulig å følge med digitalt, lenke kommer.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!