Blåmann! Blåmann!

Jubileumskonsert med Jan Erik Vold

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Den 17. februar 1988 var Jan Erik Vold og den legendariske trompetisten Chet Baker i Paris for å spille inn det som skulle bli en av de mest solgte norske jazzplater gjennom tidene. 20-årsjubileet for innspillingen av poesi & jazzplaten Blåmann! Blåmann! feires på Litteraturhuset med blant annet Jan Erik Vold, pianist Egil Kaptstad og den svenske stjernetrompetisten Jan Allan.

Låtene fra Blåmann! Blåmann! beveger seg i feltet mellom bebop og folketoner, og i tillegg til repertoaret derfra vil det bli ytterligere innslag av Kapstads egne komposisjoner, samt et utvalg av jazzens standardmelodier. Sammen med Vold, Kapstad og Allan kommer også Jacob Young på gitar og Terje Venaas på bass.

Jan Erik Vold var en av de første i verden som begynte med poesi & jazz, og han har vært en aktiv utøver av denne sjangeren siden slutten av 1960-tallet. Han har gitt ut plater som Briskeby blues (1969), Den dagen Lady døde (1986), Sannheten om trikken er at den brenner (1990), Obstfelder live på Rebecka West (1994), Storytellers (1998) og Vold synger svadaåret inn (2005). Konserten er en del av en Norgesturné.

Kjøp billetter på billettservice.no, se link til høyre.

Wergeland Litteraturhuset Jubileumskonsert med Jan Erik Vold

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!