Besatt av Dick

Chris Kraus og Ane Farsethås

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Chris Kraus og Ane Farsethås

Et feministisk geriljaskrift, en hyperbevisst metaroman, skandaløs bekjennelseslitteratur og en studie i heteroseksuell romantikk. Chris Kraus’ semi-selvbiografiske kultbok I Love Dick har vunnet en ny generasjon lesere, tjue år etter utgivelsen, og tidligere i år kom boka ut på norsk, i Knut Ofstads oversettelse.

Bokas Chris og ektemannen Sylvère spiser middag hos den amerikanske kulturkritikeren Dick – «hyggelig, men ikke spesielt intimt eller minneverdig», ifølge Dick. I Chris utløser møtet derimot en besettelse, som kommer til uttrykk gjennom utallige brev og telefonoppringninger til Dick. For Sylvère er brevskrivingen en lek som gjør både Chris og forholdet deres mer levende enn på lenge, men for Chris blir den ikke-gjengjeldte besettelsen starten på en kompromissløs utforskning av begjær, kjærlighet, makt og autofiksjon, som skildres direkte, skamløst og ofte hysterisk morsomt.

I år ble I Love Dick filmatisert som TV-serie av Jill Soloway. Hun har frigjort seg fra boka og flyttet fortellingen til vår samtid, og resultatet er en serie som er både komisk og het.

Chris Kraus er filmskaper, kulturkritiker og forfatter av en rekke sjangeroverskridende essays og romaner som Aliens & Anorexia, Torpor og Summer of Hate.

Møt Kraus i samtale med kulturredaktør i Morgenbladet, Ane Farsethås. Arrangementet foregår på engelsk.

Etter samtalen blir det gratis maratonvisning av hele TV-serien I Love Dick.

forfattersamtale Engelskspråklige arrangement Billettsalg Litteraturhuset Wergeland http://litteraturhuset.ticketco.no/besatt_av_dick

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!